Home
You Are Here: Home » Tent Kiezen » Tent kiezen

Tent kiezen

Welke tent moet ik kiezen?

Tent kiezen :

Het kiezen van een tent is een afweging tussen binnenruimte, gewicht, gewenst comfort en prijs. Ook is van belang welke weersgesteldheid de tent moet kunnen doorstaan. Aan een tent voor een strandvakantie, die voornamelijk bedoeld is om de roes in uit te slapen, worden andere eisen gesteld dan aan een expeditietent, bestemd voor onderdak tijdens een trektocht in het hooggebergte.

De vraag welke tent de voorkeur geniet, hangt af van het beoogde gebruik, met de kanttekening dat het budget een grote rol speelt. Met name bij trekkerstenten blijkt dat een kleine gewichtsbesparing gepaard gaat met een forse extra prijs.

Hierbij een aantal voorbeelden voor gebruik van verschillende soorten tenten :

  • Wanneer u wenst te kamperen met het gezin op één en dezelfde plek en u heeft de beschikking over een ruime auto en u gesteld bent op comfort: dan is een bungalowtent de beste keuze. Voor het kamperen  zonder al teveel comfort en met maximaal 3 personen dan is de opgooitent een serieuze optie.
  • Indien u  een tent zoekt om met partner op de fiets te trekken dan speelt het pakvolume een belangrijke rol. Een koepel- of tunneltent lijkt dan de beste keuze. Een gewicht  van circa vijf kilo moet op de fiets geen probleem zijn. Eventueel is een klein noktentje ook te overwegen.
  • Als u  een tocht van enkele weken wilt ondernemen in een onherbergzaam gebied, waarbij rekening gehouden moet worden met slecht weer dan is de koepeltent met gekruiste bogen een serieuze optie. Deze tenten zijn aanmerkelijk stormvaster dan de tunneltent. De regenbestendigheid dient aan hoge eisen te voldoen. Deze tenten zijn slechts bij speciaalzaken te verkrijgen en over het algemeen niet goedkoop zijn.

Mocht u na het lezen van deze pagina er nog niet uit zijn welke tent u moet kiezen?

Tent kiezen. Vraag dan vrienden en kennissen naar hun ervaringen. U kunt daarnaast ook altijd een vakantiebeurs bezoeken.

© 2012 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team. Tent kopen

Scroll to top